Deze taart ziet er spectaculair uit, smaakt heerlijk, is makkelijk te maken, zonder oven en baktijd. Vegan, no bake, simply delicious!
Benodigdheden:
Bodem:
200 gram paranoten
250 gram dadels of vijgen
2 eetlepels gesmolten kokosolie
Snufje zout
Vulling:
5 rijpe avocado’s
300 gram pure chocola 85% cacao
Sap van 1 limoen
3 eetlepels palmsuiker
Snufje zout
Mespuntje vanillepoeder
5 gemberbolletjes
Bereiding:
Hak in een keukenmachine de dadels of vijgen met de noten fijn.
Voeg het snufje zout en de kokosolie toe.
Bedek de bodem van een bakblik met de noten/dadelmassa.
Zet het bakblik even weg in de koelkast.
Breek de chocoladerepen in stukjes en smelt de chocolade au bain Marie.
(Zet een pannetje met wat water op laag vuurtje, doe de chocola in een schaaltje, zet die in het pannetje en laat de chocola zachtjes smelten)
Mix ondertussen het vruchtvlees van de avocado’s tot een mousse in de keukenmachine.
Voeg de palmsuiker, het snufje zout, het sap van de limoen en het mespuntje vanillepoeder toe.
Maak de gemberbolletjes fijn in een knoflookpers en meng door de massa. Mix als laatste de gesmolten chocola erdoorheen (proef even of het zoet genoeg is en de smaak van de avocado niet overheerst)en bedek de bodem van het bakblik met de chocolademassa.
Zet nog een uurtje in de koelkast en serveer met vers fruit.
( Enne…….wij vinden de combi met watermeloen super lekker)
Enjoy your chocolate moment !