Zoete aardappelstamp met paksoi en knapperige tempeh

Benodigdheden:      

1 kilo geschilde zoete aardappels

2 stronken paksoi

1 rode ui

250 gram tempeh

75 ml kookvocht

2 eetlepels kokosolie

2 theelepels mosterdzaadjes

1 theelepel korianderzaad

2 theelepels komijnzaadjes

  Bereiding:     

Snijdt de zoete aardappels in kleine blokjes en stoom ze gaar.

Houdt een beetje van het kookvocht apart.

Snijdt de tempeh in kleine blokjes, bak ze knapperig in 1 eetlepel kokosolie en zet ze even weg.

Rooster de zaadjes in een koekenpan met een beetje olijfolie. Snijdt de ui in stukjes en voeg het aan de zaadjes toe.

Pureer de zoete aardappel met het kookvocht, meng er 1 eetlepel gesmolten kokosolie doorheen en breng op smaak met zout en peper.

Voeg aan het zaadjes/uimengsel de in stukjes gesneden paksoi toe en roer kort even door.

Meng de paksoi door de puree en bestrooi het met de tempeh blokjes.