Bosbes Muffins Vegalicious

Ingrediënten:

  • 125 gram quinoameel (of boekweitmeel)
  • 125 gram rijstmeel (of havermeel)
  • 60 gram kokosbloesemsuiker
  • 250 ml havermelk/amandelmelk/hazelnootmelk…
  • 80 gram kokosolie
  • 4 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • 4 theelepels limoensap
  • rasp van een halve biologische limoen
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • snufje zout
  • 200 gram verse bosbessen

Je doet:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Smelt de kokosolie au bain-marie.
Meng het meel, de bakpoeder, het zout, de suiker, de vanille poeder, de limoenrasp en het limoensap door elkaar.

Voeg de melk toe, roer het door het deeg en voeg daarna de kokosolie toe.

Voeg als laatste aan het deeg voorzichtig de 200 gram bosbessen toe.

Vul muffinbakjes met het mengsel en bak ze in 15 à 20 minuutjes af.

Laat ze even 10 minuutjes afkoelen en eet smakelijk!