Overnight Oats Comfy Food

Havermoutpap is zo’n heerlijk comfort gerechtje.

Romig, vullend en zoetig.

Je kunt er zomaar ineens trek in krijgen of het nou koud is buiten of juist zonnig. En dat kan in Nederland zomaar  ̶p̶e̶r̶ ̶d̶a̶g̶,  per uur verschillen.

Hierbij een “koude” basisversie die je kunt aanpassen naar je eigen voorkeur en smaak behoefte. 

Omdat havermout bij sommigen voor bloedsuiker schommelingen kan zorgen, gebruik ik extra eiwitten en vetten om de bloedsuikerspiegel stabieler te houden. 

Basis overnight oats: (alias de koude versie) 

120 ml amandelmelk/ havermelk 

45 gram grove havermoutvlokken 

70 gram volle yoghurt 

1 theelepel chiazaad 

1 theelepel kokosbloesemsuiker 

snufje zout

Roer de ingrediënten goed door elkaar, zet het in een glazen potje in de koelkast en serveer het de volgende ochtend. 

Als je een goed afgesloten potje hebt, kan ie zo in je tas en mee naar je werk!

Nutella versie: (om toe te voegen aan het basis recept) 

1 eetlepel cacaopoeder 

2 eetlepels hazelnootpasta. 

Evt 1 theelepel kokosbloesemsuiker 

Snicker versie: (om toe te voegen aan het basis recept) 

1 eetlepel cacaopoeder

2 eetlepels pindakaas 

Evt 1 theelepel kokosbloesemsuiker 

Tropische versie: (om toe te voegen aan het basis recept) 

2 eetlepels amandel notenpasta 

Halve mango 

Kokosmelk in plaats van amandelmelk van het basis recept 

Kokos rasp/gemalen kokos

Esay does It!

Volgende keer de warme versie!