Havermoutpap is zo’n heerlijk comfort gerechtje.
Romig, vullend en zoetig.
Je kunt er zomaar ineens trek in krijgen of het nou koud is buiten of juist zonnig. En dat kan in Nederland zomaar ̶p̶e̶r̶ ̶d̶a̶g̶, per uur verschillen.
Hierbij een “koude” basisversie die je kunt aanpassen naar je eigen voorkeur en smaak behoefte.
Omdat havermout bij sommigen voor bloedsuiker schommelingen kan zorgen, gebruik ik extra eiwitten en vetten om de bloedsuikerspiegel stabieler te houden.
Basis overnight oats: (alias de koude versie)
120 ml amandelmelk/ havermelk
45 gram grove havermoutvlokken
70 gram volle yoghurt
1 theelepel chiazaad
1 theelepel kokosbloesemsuiker
snufje zout
Roer de ingrediënten goed door elkaar, zet het in een glazen potje in de koelkast en serveer het de volgende ochtend.
Als je een goed afgesloten potje hebt, kan ie zo in je tas en mee naar je werk!
Nutella versie: (om toe te voegen aan het basis recept)
1 eetlepel cacaopoeder
2 eetlepels hazelnootpasta.
Evt 1 theelepel kokosbloesemsuiker
Snicker versie: (om toe te voegen aan het basis recept)
1 eetlepel cacaopoeder
2 eetlepels pindakaas
Evt 1 theelepel kokosbloesemsuiker
Tropische versie: (om toe te voegen aan het basis recept)
2 eetlepels amandel notenpasta
Halve mango
Kokosmelk in plaats van amandelmelk van het basis recept
Kokos rasp/gemalen kokos
Esay does It!
Volgende keer de warme versie!