Warme havermout met vijgen en noten

Dit gerechtje, met een dekentje op de bank, een goed boek, regen en genieten!

Benodigdheden: 

250 ml ongezoete amandelmelk/ havermelk

50 gram grove havervlokken 

een snufje zout

handje walnoten of pecannoten 

theelepel kaneel 

theelepel vanillepoeder 

1 theelepel kokosbloesemsuiker of honing (optioneel)

1 eetlepel gehakte gedroogde of verse vijgen

1 eetlepel bosbessen

1 eetlepel volle yoghurt 

Breng de melk aan de kook in een pannetje, roer de havervlokken en een snufje zout erdoor. Zet het vuur laag en laat 5 à 10 minuten sudderen, roer het regelmatig. 

Haal het papje van het vuur, doe het in een kommetje en roer er de kaneel,  de vanillepoeder en eventueel wat kokosbloesemsuiker of een beetje honing door.

Doe een flinke schep yoghurt op de havermout; bestrooi met walnoten, de vijgen en de bosbessen. 


Enjoy !