Misschien ben je niet zo’n appeltaart fan, maar wij bakken ‘m hier thuis vrijwel elke zondag en dan is ‘ie op maandagavond op …..zo lekker vinden we ‘m.
Lekker als ‘ie net uit de oven komt en lekker als ie afgekoeld is, lekker de volgende dag ….
Benodigdheden:
120 gram havermeel
120 gram amandelmeel
120 gram kokosolie
40 gram palmsuiker
Snufje zout
2 grote appels
Kaneelpoeder
Citroensap
Springvorm (24 cm)
Bereiding:
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in partjes; besprenkel ze met wat citroensap
Meng het meel, de suiker en het zout in een kom, voeg de kokosolie toe (vloeibaar, evt. even in de magnetron opwarmen);
Kneed met je handen de massa tot een bal (als het steeds uit elkaar valt, kan je nog wat kokosolie toevoegen)
Bekleed de bodem en de rand van de ingevette springvorm met het deeg.
Bedek de deeglaag met de stukjes appel
Strooi er wat kaneel overheen
Zet de taart +/40 minuten in de oven (175 graden)
Zeker als de taart nog warm is, is ie behoorlijk brokkelig en valt snel uit elkaar); Afgekoeld in de koelkast wordt ie steviger; maar hij is altijd lekker….
Vulling alternatieven:
In plaats van 2 appels kan je ook een grote appel & een grote peer nemen;
In stukjes geknipte dadels toevoegen
Perzik of nectarines in kleine stukjes snijden en toevoegen
Banaan in lengte in vieren snijden en dan in stukjes snijden en toevoegen
Naast kaneel gemberpoeder toevoegen (of vers geraspte gember)
Geroosterde gebroken hazelnoten of walnoten toevoegen
Enjoy !